Οι 10 πιο επικίνδυνες λέξεις κλειδιά στο διαδίκτυο

Πολλές από τις ιστοσελίδες εμφανίζονται να κρύβουν μαζί με το περιεχόμενό τους ιούς, δούριους ίππους και άλλα malware. Ως αποτέλεσμα πολλοί χρήστες του διαδικτύου να εκτίθεντε χωρίς επιλογή και χωρίς να το γνωρίζουν σε επικίνδυνο περιεχόμενο το οποίο θα μπορούσε να εκθέσει το σύστημά σας και ακόμη να οδηγήσει hacker να αποκτήσουν πρόσβαση στα προσωπικές σας πληροφορίες και τα δεδομένα των τραπεζικών σας λογαριασμών.

Ανάμεσα στις πιο επικίνδυνες λέξεις αναζήτησης βρίσκονται το “free music downloads”, που φέρει ένα ποσοστό 20.7% ρίσκο έκθεσης των χρηστών του διαδικτύου σε κακόβουλο λογισμικό, “game cheats”, που φέρει ένα ποσοστό ρίσκου 16.7%, “word unscrambler”, που έχει 16.1% ρίσκο, και “lyrics”, με 14.8% ρίσκο.

Η πιο επικίνδυνη αναζητήση ανά κατηγορία, σύμφωνα με αναλύσεις, είναι το “screensavers” είναι η ποιο επικίνδυνη ομάδα προϊόντων που αναζητείται στο διαδίκτυο με 34.4% πιθανότητας έκθεσης των χρηστών σε malware, ενώ αναζητήσεις για “free games” έχει περίπου 6.8% ρίσκο.

Άλλοι επικίνδυνοι όροι αναζήτησης είναι το “iPhone”, “Jonas brothers” και “Rhianna”.

“Το διαδίκτυο είναι μία πολύ καλή πηγή πληροφοριών, όμως οι καταναλωτές θα πρέπει να καταλάβουν πως υπάρχουν κίνδυνοι. Αυτοί οι κίνδυνοι είναι μεγαλύτεροι αν κάνετε αναζήτη σε δημοφιλείς κατηγορίες”. Δήλωσε η Shane Keats, αναλύτρια στην McAfee.

Οι πρώτες 10 πιο επικίνδυνες λέξεις κλειδιά στο Ηνωμένο Βασίλειο:

Bebo (33.3% επικινδυνότητα)

Friv (22.2% επικινδυνότητα)

Hotmail (20% επικινδυνότητα)

Yahoo Mail (20% επικινδυνότητα)

Alistair Darling (16.7% επικινδυνότητα)

Hot UK deals (14.3% επικινδυνότητα)

YouTube (14.3% επικινδυνότητα)

Gordon Brown (12.5% επικινδυνότητα)

iPhone (12.5% επικινδυνότητα)

Jogos (12.5% επικινδυνότητα)

Leave a Reply

Your email address will not be published.