Πρόβλημα στο interface του ZTE ZXV10 H108L

Αντιμετώπισα το παρακάτω πρόβλημα με το modem router ZTE ZXV10 H108L της Wind.

Αφού εγκατέστησα κανονικά το modem προσπάθησα να μπω στη διαχείριση του (administration) για να ρυθμίσω κάποιες επιπρόσθετες λειτουργίες, όπως wifi, ip διευθύνσεις κ.λπ. Παρεμπιπτόντως το μόντεμ δουλεύει και από μόνο του, δηλαδή με το που το συνδέσεις στο ρεύμα και στο τηλέφωνο συγχρονίζει με την Wind αμέσως, χωρίς καμία ρύθμιση.

Το μόντεμ έχει ip 192.168.1.254 και όπως πάντα έτσι και αυτή τη φορά χτύπησα την ip στον Mozilla Firefox στο λαπτοπάκι μου (στο οποίο χρησιμοποιώ ubuntu 11.04) και μπήκα στη σελίδα της διαχείρισης (αφού χτύπησα admin / admin).

Εκεί προς μεγάλη μου έκπληξη αντίκρισα το εξής πρόβλημα (όπως θα δείτε και στην πρώτη εικόνα), πως δεν υπήρχαν καθόλου ρυθμίσεις. Βρε να πάω από δω, βρε να πάω από κει, τίποτα ! Άρχισα να ψάχνω στο internet να δω μήπως είναι τίποτα κλειδωμένα από τη Wind μα δεν έβρισκα κάτι, όλοι είχαν πλήρη πρόσβαση στις ρυθμίσεις του μόντεμ.

Αφού είδα και απόειδα σκέφτηκα “Λες να φταίει ο Mozilla, και δεν εμφανίζει σωστά τη σελίδα;”

Αυτό ήταν! Ανοίγω τον Opera, τον οποίο χρησιμοποιώ μόνο όταν μπαίνω μέσω 3G αλλά αυτό είναι άλλο κεφάλαιο, χτυπάω την IP του μόντεμ, και να! εμφανίζεται στα αριστερά (δεύτερη εικόνα) ένα μεγαλειώδες μενού με έξτρα ρυθμίσεις !

Από τη μία ζητωκραύγαζα και από την άλλη έριχνα κατάρες στο ρημάδι το ZTE που δεν έχει cross browser compatibility (συμβατότητα σε πολλούς browser)!

Leave a Reply

Your email address will not be published.