Πως να αγοράζεις πράγματα από εξωτερικό

Update: Μπορεί τα capital control αν σταμάτησαν, ωστόσο το revolut παραμένει μία καλή λύση για τέτοια φαινόμενα στο μέλλον. Επίσης είναι καλή λύση για ηλεκτρονικές αγορές.

Όπως ξέρεις από πέρσι το καλοκαίρι ισχύουν τα περίφημα Capital Control ή ελληνιστί “περιορισμούς στην κίνηση κεφαλαίων”.

Αυτό σημαίνει πως δεν μπορούμε να παραγγείλουμε τίποτα από το εξωτερικό ως ιδιώτες.

Επειδή (υποθέτω) τα παιδιά των βουλευτών ήθελαν να αγοράζουν game apps στα κινητά τους, οι αγορές υπηρεσιών ενεργοποιήθηκαν.

Αυτό άνοιξε ένα παράθυρο για την κατάθεση χρημάτων σε διαφορετικό χρήστη PayPal, διότι πληρώνεις πλέον για υπηρεσία (χωρίς βέβαια να υπάρχει τέτοια παροχή) και έτσι αποκτούσες υπόλοιπο (balance) με το οποίο μπορούσες να αγοράσεις ότι ήθελες.

Κάποια στιγμή, το πήρε χαμπάρι το PayPal οπότε διέκοψε αυτή τη λειτουργία. Οπότε πάλι είμαστε στην αρχή όπου δε μπορούμε να παραγγείλουμε κάτι από έξω.

Όχι πια !

Ανακάλυψα ένα thread (νήμα) στο forum του insomnia.gr το οποίο είναι θησαυρός.

Στο thread εξηγούν πως μπορείς να κάνεις αγορές στο εξωτερικό χρησιμοποιώντας μια υπηρεσία που λέγεται revolut. Το revolut είναι κάτι σαν το PayPal ή το Viva wallet, δηλαδή έχεις στην ουσία ένα υπόλοιπο και μια χρεωστική κάρτα Mastercard (εντάξει αυτό δεν το κάνει το PayPal).

Είναι μόνο εφαρμογή για το κινητό (δεν έχει ιστοσελίδα). Οι οδηγίες που έχουν είναι απίστευτες και αν σκοπεύεις να το χρησιμοποιήσεις, τότε πρέπει να διαβάσεις τον οδηγό.

Στην ουσία στέλνεις χρηματικό έμβασμα στο revolut και μετά από μερικές μέρες εμφανίζονται στο υπόλοιπο σου. Αν δεν εμφανιστεί, τότε στέλνεις μήνυμα υποστήριξης μέσω της ενσωματωμένης λειτουργίας.

Μετά με την κάρτα, που είναι εικονική, εκτός και αν παραγγείλεις κανονική, μπορείς να τη χρησιμοποιήσεις όπως θέλεις.

Μπορείς και να την προσθέσεις και στο PayPal. Επειδή το revolut είναι στην Αγγλία, δεν έχει κανένα capital control.

Δες εδώ το άρθρο στο insomnia.gr

Και σύμφωνα με τις τελευταίες εξελίξεις περί εξόδου της Αγγλίας από την Ευρώπη δεν υπάρχει λόγος να ανησυχείς, διότι όπως έγραψαν στο twitter

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.