Πως να επιβιώσει ο φορητός σας το φετινό Καλοκαίρι

Αυτοί ή αυτές που δεν μπορούν να ζήσουν λίγες μέρες χωρίς τον ηλεκτρονικό υπολογιστή τους ή τον φορητό τους και θα χρειαστεί να τον πάρουν μαζί τους στις διακοπές (εγώ καλή ώρα), θα χρειαστεί να πάρουν κάποια μέτρα ώστε ο φορητός να αντέξει στις δυσβάσταχτες συνθήκες του καλοκαιριού και των διακοπών.

Προτείνω λοιπόν τα παρακάτω ώστε ο φορητός να γυρίσει και αυτός ασφαλής μετά τις διακοπές όπως άλλωστε και εσείς.

Αν σκέφτεστε να παίρνετε τον φορητό υπολογιστή σας στην παραλία, τότε θα πρέπει να σιγουρευτείτε για τα εξής:

Καθαρή Επιφάνεια

Να υπάρχει ένα τραπεζάκι το οποίο να είναι καθαρό από σκόνη, άμμο και οτιδήποτε άλλο θα μπορούσε να εισχωρήσει στον φορητό υπολογιστή σας και να του κάνει κακό.

Αν δεν έχετε μαζί σας ένα μικρό τραπεζάκι, τότε πάρτε μία καθαρή, στεγνή πετσέτα (όχι αυτή που σκουπιστήκατε πριν λίγο) και βάλτε την στα πόδια σας και από πάνω το φορητό. Έτσι θα αποφύγετε τυχών τρίχες, αλάτι, άμμος και υγρασία να εισχωρήσει στον υπολογιστή σας.

Στεγνά Χέρια

Φροντίστε τα χέρια σας, πριν πιάσετε τον φορητό, το touch pad ή το πληκτρολόγιο, να είναι καθαρά και στεγνά. Να μην έχουν νερά, αντηλιακά, αλάτια, άμμο ή οτιδήποτε άλλο θα βλάψει τον φορητό ή θα μπορεί να εισχωρήσει μέσα στο πληκτρολόγιο.

Για μεγαλύτερη ασφάλεια μπορείτε να προμηθευτείτε ειδική επίστρωση από διάφανη σιλικόνη για το πληκτρολόγιο του φορητού σας. Κάθε μοντέλο έχει το δικό του σχέδιο, οπότε προσέξτε να πάρετε το σωστό.

Σκιά

Ο ήλιος μπορεί να είναι πολύ επιβλαβής για τον φορητό υπολογιστή σας. Φροντίστε να έχετε το φορητό σε σκιερό μέρος και όχι απ’ευθείας στον ήλιο.

Τροφοδοσία

Επειδή στην περίοδο διακοπών δεν είμαστε και πολύ προσεκτικοί, καλό είναι να λάβετε κάποια μέτρα για την τροφοδοσία του φορητού σας. Όλοι οι φορητοί υπολογιστές έχουν τροφοδοτικό το οποίο συνδέεται στην πρίζα.

Φροντίστε όταν συνδέετε τον φορητό υπολογιστή σας στο ρεύμα, τα χέρια σας να είναι στεγνά.

Πολύ σημαντικό είναι επίσης να τοποθετείτε τον φορητό υπολογιστή σας όσο το δυνατό κοντινότερα στην πρίζα, για να μην υπάρχει περίπτωση να πεδικλωθεί κάποιος και να πάρει μαζί του και το φορητό, καταστρέφοντάς τον.

Αν θέλετε να χρησιμοποιείτε τον φορητό σας στο κρεβάτι και χρειάζεται παράλληλα να τον έχετε στο ρεύμα, τότε προσέξτε το καλώδιο να είναι όσο το δυνατόν κοντά στον τοίχο.

Οικονομικές και Αποδοτικές Λύσεις για να έχετε το κεφάλι σας ήσυχο

Για να έχετε το κεφάλι σας ήσυχο και να μη σκέφτεστε αν θα λερωθεί ή αν θα γεμίσει άμμους ο φορητός υπολογιστής σας, τότε προμηθευτείτε ένα ποντίκι και ένα πληκτρολόγιο (προσοχή να είναι usb, διότι οι φορητοί δεν έχουν ps/2) και έτσι δεν θα σας νοιάζει. Το πολύ πολύ να χαλάσουν, μικρό το κακό.

Επίσης υπάρχουν και τα πληκτρολόγια σιλικόνης που τυλίγονται τα οποία είναι και αδιάβροχα! η καλύτερη λύση για την παραλία.

Αν δεν έχετε ήδη τσάντα για το φορητό σας, πάρτε μία. Θα τον προστατέψει από χτυπήματα, πεσίματα, και άλλες κακοτυχίες, που στην περίοδο διακοπών συμβαίνουν πολύ συχνά. Επίσης μπορείτε να λειτουργείτε το φορητό υπολογιστή σας κατ’ ευθείαν μέσα από την τσάντα για πιο καθαρή επιφάνεια.

Για οποιαδήποτε απορία μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Σας ευχόμαστε καλό καλοκαίρι και χαρούμενες διακοπές! :-)

Leave a Reply

Your email address will not be published.