Πως να κρατήσετε τον εκτυπωτή σας σε φόρμα

Αν έχετε εκτυπωτή τότε χρειάζεται να τον συντηρήτε κατά διαστήματα ώστε να εκτυπώνει σωστά.

Αν τον συντηρήτε τακτικά τότε δεν θα έχετε προβλήματα στην εκτύπωση.

Η συντήρηση του εκτυπωτή είναι πολύ απλή και μπορείτε να την κάνετε μόνοι σας.

Για να εκτυπώνετε σωστά και να μην στεγνώσουν τα μελάνια του ΠΟΤΕ, απλώς εκτυπώστε μία έγχρωμη σελίδα, όπως μία φωτογραφία, κάθε μήνα.

Αυτό θα κρατήσει τις κεφαλές του εκτυπωτή σας σε καλή λειτουργία. Επίσης μπορείτε αντί για εκτύπωση εικόνας να κάνετε καθαρισμό κεφαλών.

Έτσι οι κεφαλές εκτύπωσης θα παρμείνουν καθαρές για πάντα.

Σε περιόδους καλοκαιριού τον καθαρισμό να τον επαναλαμβάνετε κάθε 15 ημέρες διότι οι υψηλές θερμοκρασίες τείνουν να στεγνώνουν το μελάνι που βρίσκεται στις κεφαλές πιο γρήγορα, με αποτέλεσμα να βουλώνουν.

Αν παρ’ όλα αυτά ο εκτυπωτής σας δεν εκτυπώνει τότε θα χρειαστεί να καθαρίσετε τις κεφαλές σε κάποιον ειδικό που ίσως καταφέρει να τις κάνει να ξαναεκτυπώσουν.

Ανάλογα με το μοντέλο και την εταιρία του εκτυπωτή οι κεφαλές εκτύπωσης βρίσκονται είτε στα μελανοδοχεία είτε στον εκτυπωτή. Σε περίπτωση που βουλώσουν οι κεφαλές που βρίσκονται σε εκτυπωτή τότε θα πρέπει να πάτε ολόκληρο τον εκτυπωτή για καθαρισμό, ειδάλλως μόνο τα μελανοδοχεία.

Επομένως με ένα καθαρισμό το μήνα γλιτώνετε όλη την παραπάνω διαδικασία και κρατάτε σε φόρμα τον εκτυπωτή σας, έτσι ώστε να δουλεύει όταν τον χρειαστείτε.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *