Χρησιμοποιήστε τη Google για να δείτε πόσο θα πάρει να κατεβάσετε ένα αρχείο

Είτε κατεβάζεις μεγάλα αρχεία από το διαδίκτυο, είτε μεταφέρεις αρχεία μέσω USB καλώδιο, μπορεί να είναι δύσκολο να ξέρεις πόση ώρα θα πάρει μέχρι να ξεκινήσεις το κατέβασμα/τη μεταφορά.

Οι ταχύτητες τις περισσότερες φορές μετριούνται σε megabit ή megabyte ανά δευτερόλεπτο, αλλά τα μεγάλα αρχεία μπορεί να έχουν μέγεθος gigabyte και όχι megabyte, και η ώρα που θα πάρει μάλλον πρόκειται να είναι λεπτά και ώρες παρά δευτερόλεπτα.

Για να κάνεις το υπολογισμό μέ τόσες μετατροπές με το μυαλό σου δεν είναι και ότι πιο εύκολο. Ευτυχώς η Google έχει όλες αυτές τις μονάδες αποθηκευμένες στη βάση δεδομένων της.

Για παράδειγμα αν μεταφέρεις 800 GB αρχείο μέσω USB σύνδεσης (η USB φτάνει μέχρι τα 400 Megabit ανά δευτερόλεπτο); Απλά γράψε στη Google (800 gigabytes) / (400 Mbps) για να σου δώσει μία εκτίμηση της μεταφοράς. Μπορείς επίσης να υπολογίσεις και κάποιες απώλειες (λόγω των overhead) οπότε ας υποθέσουμε πως η ταχύτητα πέφτει στο 80% τότε θα έχουμε (800 gigabytes) / (400 Mbps * 0.8) το οποίο θα μας δώσει έναν πιο ρεαλιστικό χρόνο.

Κατεβάζεις torrent μεγέθους 6 GB; Υποθέτωντας πως υπάρχει ένα καλό σμήνος (swarm), τότε ξέρω πως κατεβάζω με 1.2 MBps (σημειώστε τη διαφορά μεταξύ τα Mbps – megabit ανά δευτερόλεπτο και MBps – megabyte ανά δευτερόλεπτο) οπότε θα έψαχνα για (6 GB) / (1.5 MBps). Σίγουρα το πρόγραμμα που κατεβάζετε torrent σας δίνει μία εκτίμηση, αλλά δεν είναι και τόσο ακριβής για ένα με δύο λεπτά μέχρι να συνδεθεί σε όλους τα peer. Έτσι μπορείς πολύ γρηγορότερα να μάθεις πόση ώρα θα κάνει ένα αρχείο να κατέβει / μεταφερθεί πριν καν μπεις στη διαδικασία

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *